| |

5 Bästa Design och Logo verktygen

Det finns många olika verktyg tillgängliga, och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst för dig. I det här inlägget kommer jag att titta på de 5 bästa design och logo verktygen för originalframställning, inklusive fördelar och nackdelar med vart och ett.

När du ska skapa trycksaker är det viktigt att välja rätt design och logo verktyg till originalframställning för jobbet. Ovan är från verktyget Canva som funkar hur bra som helst, faktiskt riktigt bra till web, mer om Canva nedan i Nr5.

1. Adobe InDesign

Adobe InDesign är det mest populära design och logo verktyget på marknaden gällande publicering. Det är ett kraftfullt verktyg som kan användas för att skapa allt från enkla broschyrer till komplexa tidningar och kataloger. InDesign erbjuder ett brett utbud av funktioner, inklusive stöd för vektorgrafik, typografi, layout och färg.

För och nackdelar Adobe InDesign.

Fördelar:

Kraftfullt och mångsidigt verktyg för publisering. Ett brett utbud av funktioner och inställningar. Kan användas för att skapa komplexa trycksaker.

Nackdelar:

Kan vara dyrt. Lång inlärningskurva för att lära sig alla olika inställningar. Många uppdateringar under kortare perioder.

2. Adobe Illustrator

Adobe Illustrator är ett vektorgrafikprogram som används för att skapa logotyper, illustrationer och annat visuellt innehåll. Adobe Illustator använs ofta inom skylt och dekor shopar. Illustrator är ett kraftfullt verktyg med många olika moduler som erbjuder ett brett utbud av funktioner, inklusive stöd för vektorgrafik, typografi, layout och färg. Och du har möjlighet att spara ned jobb till de flesta olika programfiler typ eps, jpeg, tiff, png och pdf i detta design och logo verktyg programmet som exempel.

För och nackdelar Illustrator.

Fördelar:

Adobe Illustrator är det branschledande verktyget för vektorgrafik med vilket du kan skapa logotyper, ikoner, ritningar, typografi och komplexa illustrationer för vilket medium som helst. Samtidigt som du har flertalet olika kopplingar till de riktigt stora märkena inom “print and cut”.

Nackdelar:

Det kan vara dyrt och det är lång inlärningskurva för att komma igång om du ska lära dig allt själv räcker det inte med att titta på YT, du måste själv verkligen hitta alla funktioner för att få ut den riktiga fördelen.

3. CorelDRAW

CorelDRAW är ett vektorgrafikprogram som liknar Adobe Illustrator. CRDW är ett populärt val för designers som letar efter ett alternativ till Adobe-programvaran. CorelDRAW är ett mycket populärt verktyg hos designers som håller på med fordonsdekor och inom skyltindustrin, CorelDRAW erbjuder ett brett utbud av funktioner, inklusive stöd för vektorgrafik, typografi, layout och färg. CorelDRAW har också möjlighet att spara ned de vanligaste fil-modellerna.

För och nackdelar CorelDRAW.

Fördelar:

Kraftfullt och mångsidigt, Ett brett utbud av funktioner. Kan användas för att skapa komplexa visuella element. Har flera olika kopplingar till skärmaskiner och marknadens storformats skrivare.

Nackdelar:

Stort sett samma som Illustartor. Det kan vara dyrt, och det är lång inlärningskurva för att komma igång, och du måste själv verkligen hitta och förstå alla funktioner för att få ut den riktiga fördelen.

4. Affinity Designer

Affinity Designer är ett bra verktyg med vektor-grafikprogram som är tillgängligt för både Mac och Windows. Affinity Designer är ett prisvärt alternativ till Adobe Illustrator och CorelDRAW. Affinity Designer erbjuder ett brett utbud av funktioner, inklusive stöd för vektorgrafik, typografi, layout och färg, jag ser det mer som ett komplement och funkar bra till web.

För och nackdelar Affinity Designer.

Fördelar:

Prisvärt och enklare att använda än CorelDRW och Illustrator. Kraftfullt och mångsidigt, Ett brett utbud av funktioner. Kan användas för att skapa komplexa visuella element men mer till web.

Nackdelar:

Kan vara mindre kraftfullt än Adobe Illustrator eller CorelDRAW, över lag okay men inte som de övriga ovan.

5. Canva

Canva är ett webbaserat grafiskt designprogram som är lätt att använda för samtliga. Canva är bra val för personer som inte är professionella designer, och har under de senaste åren utvecklats till en mycket smart liten rackare. Canva erbjuder design och logo verktyg med ett brett utbud av mallar och funktioner, samtidigt har det nu kommit med en AI-funktion, vilket gör det enklare för nybörjare att skapa lite mer professionella alster.

För och nackdelar

Fördelar:

Prisvärt och enklare att använda än de övriga ovan, du har en gratis version samt en prenumeration. Kraftfullt och mångsidigt, Ett brett utbud av funktioner. Kan användas för att skapa komplexa visuella element. Och har en mängd olika grafiskt innehåll som mallar och fonter. Testa gratisversionen, det är hur kul som helst.

Nackdelar:

Kan vara mindre kraftfullt än Adobe Illustrator eller CorelDRAW, när det gäller kopplingar för utskrift på de större maskinparkerna, sparar ned som pdf (ej fogra) utan en vanlig print-PDF plus vanlig pdf till web eller som dokument, de övriga standard filformaten fixar den utan problem.

Sammanfattning bästa Design och Logo verktyg.

Det bästa design och logo verktyg för dig beror på dina behov och budget. Om du är en professionell designer som behöver ett kraftfullt verktyg med ett brett utbud av funktioner är Adobe InDesign till publikationer och Illustrator till komplexa logotyper ett bra val. Om du är en nybörjare eller letar efter ett prisvärt alternativ är Affinity Designer eller Canva ett bra alternativ. Jag som tryckare och grafiker håller ett bra öga till Canva som flertalet av kunderna använder, och det smarta är att vi kan dela jobben direkt inne i Canva. Fem +++++ från mig och kunderna.

Tips!

Du vet väl att vi på PrintAND har berg av erfarenhet när det gäller trycksaker, testa oss gärna. Och du, vi har även vår nya produktsida klar, den hittar du här.

Logo-with-text